## CALENDAR FOR THE OCTOBER 1, 2004, MEETING OF THE STATE BAR OF MICHIGAN REPRESENTATIVE ASSEMBLY (Recommended for Adoption by the Assembly Committee on Rules and Calendar)

## Radisson Hotel in Capitol Rooms I & II 111 North Grand River, Lansing, Michigan 10:00 a.m.

| <u>Time</u> | Calend | dar Item Time Allotment*  |             |  |
|-------------|--------|---|-------------|--|
| 9:30 a.m.   | Contin | Continental Breakfast   |             |  |
| 10:00 a.m.  | 1.     | <ul> <li>A. Call to order</li> <li>B. Certification that a quorum is present</li> <li>C. Adoption of proposed calendar</li> <li>D. No objection having been received to the Summary of Proceedings of the March 27, 2004 meeting, the Summary is deemed approved</li> </ul>   | 5 minutes   |  |
| 10:05 a.m.  | 2.     | Filling Vacancies/Announcements/Awards Assembly Nominating and Awards Committee   | 10 minutes  |  |
| 10:15 a.m.  | 3.     | Remarks by Daniel M. Levy, Chairperson of the Representative Assembly   | 10 minutes  |  |
| 10:25 a.m.  | 4.     | Remarks by Scott S. Brinkmeyer, President of the State Bar of Michigan  | 5 minutes   |  |
| 10:30 a.m.  | 5.     | Remarks by Nancy J. Diehl, President-elect of the State Bar of Michigan   | 5 minutes   |  |
| 10:35 a.m.  | 6.     | Remarks by John T. Berry, Executive Director of the State Bar of Michigan   | 5 minutes   |  |
| 10:40 a.m.  | 7.     | Consideration of Proposed Amendment to Add Attorneys with Emeritus Status to MCR 8.120  - Proponent: Standing Committee on Legal Aid, Terri L. Stangl, Chand Standing Committee on Justice Initiatives  [Terri L. Stangl, Center for Civil Justice, 320 S. Washington 2 <sup>nd</sup> Floor, Saginaw, MI 48607; phone (989) 755-3120; email: <a href="mailto:tstangl@ccj-mi.org">tstangl@ccj-mi.org</a> ]  - Invited to comment: All State Bar Committees and Sections  - Assembly debate | airperson,  |  |
| 11:00 a.m.  | 8.     | NEW ITEM: Small Group Breakout Sessions   | 60 minutes  |  |
| 12:00 p.m.  | 9.     | Lunch   | 120 minutes |  |
| 2:00 p.m.   | 10.    | Small Group Presentations   | 30 minutes  |  |
| 2:30 p.m.   | 11.    | Presentation by Rachel Drenovsky,<br>Coordinator, Michigan Supreme Court Learning Center  | 10 minutes  |  |

| 2:40 p.m. | 12. | Presentation of State Bar Website Redesign, Nancy Brown, Director of Communications, State Bar of Michigan   |
|-----------|-----|--|
| 2:50 p.m. | 13. | Representative Assembly Liaison Reports  |
| 2:50 p.m. | 14. | Assembly Committee Reports   |
| 3:10 p.m. | 15. | Consideration of Proposed Amendment to Rule 2.2(7) Calling for SBM Hosted Forum Including all Candidates for Supreme Court Justice   |
| 3:30 p.m. | 16. | Nominations and Election of Assembly Clerk   |
| 3:40 p.m. | 17. | Swearing in of Elizabeth A. Jamieson as 2004-2005 Chairperson of the Representative Assembly (Elizabeth will be sworn in by her father, William G. Jamieson, Esq.)10 minutes |
| 3:50 p.m. | 18. | Presentation of Recognition to Assembly Committee Chairs and Assembly members completing their terms of service  |
| 4:00 p.m. | 19. | Adjournment/Refreshments   |

<sup>\*</sup> NOTE: Time allotments are advisory and reflect only an estimate of the time needed to discuss and resolve each calendar item. Consequently, specific calendar items may be reached sooner or later than anticipated depending upon whether the discussion of matters earlier on the calendar takes more or less time than anticipated. Persons who may be interested in specific calendar items should accordingly plan to be present substantially in advance of the time indicated hereon for that item so as to guard against the possibility that it may be considered earlier than originally anticipated.

ASSEMBLY MEMBERS ARE REMINDED THAT ATTENDANCE FORMS FOR THE MEETING ARE CIRCULATED AND COLLECTED AT THE CONCLUSION OF THE MEETING.